ARCOLICHT • Bevilágító dongák

Az 1,50 m és 6,00 m közötti nyílásszélességű Eberspächer ARCOLICHT polikarbonát fedésű felülvilágító sávrendszerek optimális megvilágítást biztosítanak a tetőn keresztül a csarnokok belső terei számára. A nyitható szellőztető szárnyak lehetővé teszik a friss levegő beáramlását, hő- és füstelvezetés céljára pedig a bevizsgált hő- és füstelvezető szárnyak állnak rendelkezésre.

Szerelés: A felülvilágító sávrendszerek kevés alkatrészből állnak, így az építkezés helyszínén egyszerűen összeépíthetőek, egy megfelelő lábazati keret segítségével gyorsan és biztonságosan a tetőhöz csatlakoztathatóak. Betonkeretre, valamint fa- és acélszerkezetre is egyaránt felszerelhetőek.

Fedés: A bevilágító elemek és az oromzat cellás polikarbonát lemezből készülnek. A bevilágító lemezek egymáshoz és az oromzathoz illeszkedő csatlakozásait jól bevált, megbízható tömítő rendszer védi a vízbeszivárgás ellen. Ötféle különböző fedési móddal bármilyen statikai és hőszigetelési követelmény teljesíthető. Külön kérésre rendelkezésre áll egy kiegészítő, infravörös sugarakat visszaverő réteg is, amely akár 60%-kal csökkenti a napsugárzás következtében fellépő felmelegedést.

Minősítés: teljesítménynyilatkozat, CE-tanúsítvány.

Felhasználással kapcsolatos javaslataink:

  • Különösen gazdaságos a 10 mm vastag, 2,5 W/m2K „u” értékkel rendelkező „S4P” cellás lemez.
  • A robusztus, 16 mm vastag, 1,8 W/m2K „u” értékkel rendelkező „S5P” cellás lemez sokcélúan használható.
  • Ha még jobb „u” értékkel rendelkező fedésre van szükség, akkor a 20 mm vastag, 1,67 Wm2/K „u” értékű, „S6P” cellás lemez fedés a jó választás.
  • A legjobb „u” értéket, 3,5 m szélességig a kétrétegű változat biztosítja, mely egy 6 mm vastag belső és egy 16 mm vastag külső héj kombinációja.
  • Ha 3,5 méternél szélesebb bevilágítóra van szükség, akkor a kettős héjazatú, összesen 32 mm vastag elem biztosítja a legjobb „u” értéket.